Konkurser

Skapade jobb efter flyktingkrisen – nu går Just Arrived i konkurs

Hugo Mörse, verksamhetschef för Leksell Social Ventures och Linda Kvarnström, vd för Just Arrived. Foto: pressbilder.

Just Arrived startades i kölvattnet av flyktingvågen 2015 för att skapa arbetsmöjligheter för utrikesfödda att ta sig in på svensk arbetsmarknad. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs.

Reporter

När Just Arrived klev in på marknaden 2016 var det med en jobbsajt som koppla ihop arbetsgivare och arbetssökande för kortare uppdrag, med potential att leda till längre anställning.

För att underlätta för människor som precis anlänt till Sverige var tjänsten även integrerad med Google translate. En av de som då investerade var Norrskens grundare Niklas Adalberth som klev in med 2 miljoner kronor.

Sedan dess har Just Arrived tagit steget från ideell satsning till att bli ett affärsinriktat rekryterings- och bemanningsföretag med ambition att skala upp och driva tillväxt.

I samband med en större kartläggning av sociala bolag som Impact Loop gjorde för fyra månader sedan sa bolagets vd, Linda Kvarnström att hon såg ljust på framtiden och att intresset från marknaden var stort.

"En generell observation är att det finns ett ökat intresse för våra tjänster. Först och främst handlar det om att få rätt person med rätt kompetens på rätt plats. Men det är klart att det också finns en ökad medvetenhet kring att man vill vara med och driva en positiv förändring. Många bolag har mångfaldsmål och ser det som en del av sitt varumärke att vilja bidra till en bättre social hållbarhet”, sa Linda Kvarnström till Impact Loop.

Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs. Enligt ett pressmeddelande som bolaget publicerat på sin sajt skriver man att det är omöjligt att driva vidare en finansiellt hållbar verksamhet i det marknadsklimat som råder.

"Det är tydlig påminnelse om att den samhällsnytta som bolaget skapat – och som drivit oss – behöver vara underbyggt av en affärsmodell som möjliggör god finansiell hållbarhet", skriver man på sajten.

2022 redovisade Just Arrived en nettoomsättning på 29,1 miljoner kronor med förlust på 2,4 miljoner kronor.

Bland bolagets största investerare återfinns Leksell Social Ventures, Stiftelsen Diversity Foundation och Chrnos Ventures.

"Vi har ingen ytterligare kommentar i det här läget utan hänvisar till pressmedelandet", säger Hugo Mörse, verksamhetschef på Leksell Social Ventures.

I en avslutande kommentar skriver bolaget att man hoppas att den kompetens, processer och verktyg som byggts upp under de åtta år som gått sedan starten nu ska skapa samhällsnytta som del i andra verksamheter.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.