Hållbarhet

Revisionsjätten startar accelerator för impact-bolag: "Vårt sätt att ge tillbaka"

Deltagare i den svenska piloten av EY:s Amplifier. Foto: EY.

Rådgivnings- och revisionsbolaget EY lanserar nu acceleratorprogrammet Amplifier i Sverige. Programmet är utformat för att ge upp till tio svenska startups, med fokus på hållbarhet, tillgång till konsultrådgivning under en intensiv tremånadersperiod. De första deltagarna är PlasticFri, Videm och Klimatkollen.

Redaktör och reporter

Amplifier erbjuder varje deltagande startup 300 konsulttimmar skräddarsydda för att möta specifika behov. Varje företag kommer att arbeta tätt tillsammans med ett EY-team bestående av två konsulter från olika expertisområden. Denna resurs är avsedd att hjälpa startups att navigera i utmaningar och kapitalisera på möjligheter som är kritiska för deras tillväxt och utveckling.

Från Norge till Sverige

Initiativet startade först i Norge 2021 och har sedan dess stöttat 48 startups inom en rad olika branscher med allt från affärskoncept och finansieringsstrategier till produktdesign och marknadsföring.

"Vi har alla en roll att spela i den viktiga omställningen till en mer hållbar framtid. Amplifier är en viktig investering för EY i Sverige där vi kan ge lovande nystartade företag möjligheten till rådgivning som annars ofta är utom räckhåll när resurserna är begränsade. Det är vårt sätt att ge tillbaka och påskynda utvecklingen mot en mer hållbar och välmående framtid, samtidigt som vi hjälper drivna entreprenörer", säger Magnus Kuchler, Sverigechef på EY.

Amplifier-programmet kommer att genomföras två gånger per år, med sessioner sent på våren och tidigt på hösten. Startups som önskar delta genomgår en noggrann urvalsprocess där de bedöms efter flera kriterier, inklusive deras bidrag till hållbar utveckling, strategisk passform med EY och företagets förmåga att överleva minst ett år efter programmet.

EY:s ambition är att accelerera utvecklingen mot en mer hållbar framtid genom att stärka de företag som kan göra störst skillnad på området. Dessutom ska det utveckla de egna medarbetarna.

"Våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Förutom att hjälpa företagen fungerar Amplifier också som ett upplärningsprogram där våra medarbetare får nya erfarenheter från en startup miljö samtidigt som de bidrar till och lär sig om de innovationer vi behöver för en hållbar framtid", säger Adam Lindholm, nordiskt ansvarig för corporate responsibility-programmet EY Ripples.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.