Ny på jobbet

Unconventional Ventures växer – rekryterar startup-profil

Elin Hamnmarberg, Nora Bavey och Thea Messel. Foto: pressbilder.

VC-investaren Unconventional Ventures anställer startup-profilen Elin Hammarberg. Hon ansluter sig nu i den nyinrättade positionen som Head of Platform.

Redaktör och reporter

Unconventional Ventures fokuserar på att investera i entreprenörer från underrepresenterade grupper som är verksamma inom området för teknik med positiv samhällspåverkan. Nyligen avslutade de finansieringen av sin första fond, UVFI, vilken uppfyller kraven för Artikel 8 och lockade till sig välkända investerare såsom Atomico, The Inner Foundation, samt offentliga aktörer som Investinor från Norge och EIFO från Danmark.

Nu växer teamet genom rekryteringen av Elin Hammarberg, som får rollen som Head of Platform.

"Precis som personerna de nu investerar i så har teamet bakom UV uppnått otroliga resultat genom åren med de resurser de haft. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla den redan existerande plattformen, för att säkerställa att vi även framöver på bästa sätt kan stödja och belysa det viktiga, och i ärlighetens namn extremt imponerande, arbete som impact-bolagen i UVs portfölj utför", säger Elin Hammarberg.

Elin Hammarberg kommer med 15 års erfarenhet från den nordiska teknik- och startupvärlden, där hon haft olika roller hos myndigheter, community-centrerade organisationer och i privat sektor. Bland tidigare arbetsgivare finns Precisely och MazeID.

Bred roll

Från UVFI har Unconventional Ventures redan presenterat elva investeringar, där pengarna har placerats i tidiga skeden av bolagsutvecklingen, så kallade seed- och pre-seedrundor, i företag baserade i Norden och England. Dessa företag verkar inom sektorer som klimatförbättring, bioteknik, hållbara transporter, utbildningsteknik samt kvinnors hälsa.

"Vårt fokus, när vi nu rör oss vidare mot nästa steg, är fortsatt att tillgängliggöra medel för historiskt underrepresenterade grundare. För att säkerställa att vi i teamet på bästa sätt kan stötta portföljbolagen i deras tillväxtresor så har vi nu rekryterat Elin Hammarberg. Tanken är att denna roll ska vara ganska bred, med grund i att vidareutveckla vår plattform", säger Nora Bavey, partner på Unconventional Ventures.

Nyligen kunde Impact Loop berätta att UY investerat i det norska bolaget Kör.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.