Loop-resan

Impact Loop och Ymner ska hjälpa impact-bolag att få pengar – drar igång ny tjänst

Det finns mängder av offentliga bidrag att söka för just impact-bolag – men de har hittills varit svåra att hitta. Men inte längre! Impact Loop ingår nu ett samarbete med databasen Ymner för att kunna tipsa dig om bidrag just ditt bolag kan få.

Chefredaktör

HÄR kommer du till vår nya bidragstjänst för impact-bolag!

En utmaning för impact-bolagen är att de behöver pengar – ibland riktigt mycket. Samtidigt är det inte alla riskkapitalbolag, investerare och banker som är beredda att bidra, eftersom många bolag ännu inte går med vinst.

Det är här offentliga bidrag kommer in i bilden. Det finns en rad stödaktörer – från svenska Vinnova till EU men också relativt okända – som erbjuder mindre uppstartsbidrag till mångmiljonbelopp.

Hittills har det varit svårt och tidskrävande att hålla sig uppdaterad om alla tillgängliga offentliga bidrag. Men inte längre. Den nystartade plattformen Ymner samlar löpande bidrag som svenska bolag kan söka. Ibland publicerar även inkubatorer och andra stödaktörer på plattformen för att nå ut bättre med sina finansieringsmöjligheter.

Här vill vi koppla ihop dem och bygga en gemensam plattform

Bakom bolaget står Oscar P. Ridell som är filosofie doktor i innovation och marknadsföring, seniora PR-rådgivaren Hermes Holm och Erik Stern, medarbetare på Family Business Network och ledamot i Ragnar Söderbergs stiftelse.

“Sverige har ett fint stödsystem med många aktörer och myndigheter som erbjuder finansieringsmöjligheter. De publicerar sina egna bidrag i sina egna kanaler. Här vill vi koppla ihop dem och bygga en gemensam plattform så att sökande får en enkel överblick över vad de kan ta del av”, säger Hermes Holm.

Oscar P. Ridell lägger till:

“Vi skapade Ymner för att lösa flaskhalsar inom finansieringen av svensk forskning och innovation. Översikt av offentliga bidrag har saknats länge och där hjälper vi till. Finansiärerna har en liknande situation då de saknat data över vad alla andra finansiärer gör. Där är vi först med att kartlägga finansieringslandskapet”.

Erik Stern, Oscar P Ridell och Hermes Holm på Ymner.

Ny tjänst för Impact Loops medlemmar

Och bättre blir det! Nu ingår Impact Loop och Ymner ett samarbete. Impact Loop kommer att välja ut och publicera alla impact-stöd som Ymner har, översatta till svenska och med tydliga rubriker som enkelt gör att man förstår vad stödet innebär. 

Vi kommer också att skicka ut relevanta stöd varje vecka till våra läsare med Builder-medlemskap.

“Det är en hisnande tanke att vi kanske kan bidra till att våra medlemmar får in miljoner i stöd. Ymner gör ett otroligt viktigt jobb för svenska impact-bolag, och att vi nu kan samarbeta för att ge ännu mer värde till Impact Loops läsare känns fantastiskt!”, säger Camilla Bergman, chefredaktör för Impact Loop.

HÄR kommer du till vår nya bidragstjänst för impact-bolag!

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.