Startups

Flera impact-bolag (och en schacktränare) kliver in i Stings inkubator – här är alla 8 bolagen

Företrädare för de åtta startups som kliver in i inkubatorn Sting under våren. Foto:press

Från produktion av grön vätgas till bekämpning av cyberbrott. En rad impact-bolag tar nu plats i svenska Stings inkubator till våren. Här är hela gänget.

Reporter

Sedan starten 2002 har Sting banat väg för uppsjö av svenska succébolag med stark impact-driv som passerat genom inkubatorns ekosystem. Där återfinns bland annat Yubico, Sellpy, Airmee, Surfcleaner, Midsummer, Worldfavor och Karma.

Nu meddelar Sting att inkubatorn landat i vilka åtta nya bolag som tas in genom dörrarna under våren 2024. Även i år är det en övervikt av bolag med stark impact-inriktning.

I samband med att listan nu presenteras beskriver Sting även sin urvalsprocess. Enligt inkubatorn riktar sig den mot innovationer inom hälsa, klimat, samhälle och deeptech och har som syfte att hitta bolag som inte bara utmanar teknikens gränser, utan också har potential att göra betydande samhällsinverkan.

"Vi är stolta över att kunna välkomna dessa åtta startups till Sting-familjen. Deras inträde är ett viktigt steg på vår resa att berika vårt ekosystem med innovationer som har en verklig inverkan på världen," säger Krim Talia, vd för Sting.

Här är bolagen som går in i Sting:

Hydroyal

Bolaget ska revolutionera produktionen av grön vätgas med effektiva och prisvärda elektroder. Det genom produktion i stor skala av membran-elektrodassemblyn (MEA) som är en central komponent för elektrolysörer. I tillverkningen används överflödiga och billiga material för att förbättra effektiviteten och producera ren vätgas under elektrolysörvänliga förhållanden.

PryvX

Bolaget har utvecklat en plattform som främjar samarbete för att bekämpa cyberbrott och bedrägerier, samtidigt som integriteten skyddas genom teknik som stärker privatlivet vilket exempelvis sker genom federat lärande,

Samplimy Medical

Medtech-bolaget har utvecklat en produkt för mikrosampling av biomarkörer i hudens interstitiella vätska. Bolaget produkt kan användas som ett alternativ till blodprov för att diagnostisera sjukdomar.

AICD

Företaget har utvecklat AI-driven teknik som förenklar för medicinsk personal att söka efter diagnostiska koder. Innovationen har potential att spara tid inom sjukvården och bidra till bättre statistik för framtida forskning.

Noctie

Har utvecklat en AI-driven schacktränare som ska brygga det faktum att få av de personer som regelbundet spelar schack har tillgång till professionell träning. Bolaget AI-tränare simulerar mänskligt spel och ger omedelbar feedback till användaren.

PaidTabs

En musikplattform med integrerad transkriberingstjänst som omvandlar vilken melodi som helst till noter. Plattformen erbjuder även en marknadsplats där musiker  på ett enkelt sätt kan sälja noter.

Subscriby

Bolaget har utvecklat en B2B2C-plattform för hantering av prenumerationer där e-handelsmärken kan erbjuda sina produkter genom flexibla prenumerationstjänster. Syftet är att underlätta för e-handelsbolag, och samtidigt hjälpa konsumenter att göra spara tid, pengar och göra bättre val.

Kura

Bolaget har utvecklat en tjänst där vård- och hälsoaktörer kan samla sina kommunikationskanaler, som exempelvis videosamtal, med klienter på ett ställe med hög säkerhet. Tjänsten är integrerad med mobilt bank-id.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.