Just nu

Hållbarhetsmässan tvingas ställas in – skjuts upp till 2025

Talare som skulle varit med på mässan: Alexandre Antonelli, Åsa Lindhagen, Elin Bergman och KG Hammar. Foto: wikipedia och pressbilder.

Nordic Sustainability Expo skulle arrangerats i maj på Stockholmsmässan för tredje året i rad. Nu ställs eventet in och skjuts på till nästa år.

Chefredaktör

Det var i maj i år som Nordic Sustainability Expo, som arrangeras av Stockholmsmässan och At Event, skulle gått av stapeln.

Under sloganen "Nordens största mötesplats inom hållbar utveckling och hållbart företagande" hade man säkrat en rad hållbarhetsprofiler som var inbjudna att tala – från Elin Bergman på cirkulära plattformen Cradlenet till miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen.

Men i fredags vid lunch skickades ett nyhetsbrev ut som meddelade att mässan skjuts på till 2025.

Exakt förklaring ges inte mer än att man ser utvecklingspotential av konceptet.

"Arrangörerna Stockholmsmässan och At Event ser utvecklingspotential av konceptet. För att ge bästa förutsättningar för detta arbete och mötesplatsen i stort, skjuts nästa NSE fram till 2025", står det i nyhetsbrevet.

Monika Johannesen Widholm, projektledare på Stockholmsmässan, kommenterar beslutet i nyhetsbrevet:

"Vi ser att det är ett väldigt stort fokus på hållbarhet hos företagen, vilket är en förutsättning för att mötesplatsen ska få den tyngd den förtjänar. Vi ser fram emot att senare i år få presentera det nya konceptet för Nordens största mötesplats inom hållbar utveckling och hållbart företagande."

Stockholmsmässan ska säljas

Beskedet kommer ett halvår efter att koncernstyrelsen för Stockholm Stadshus AB, som äger Stockholmsmässan, gått ut med att mässan ska säljas. Byggnaden ska rivas och i stället ge plats för nya bostäder.

"Vi ska stadsutveckla området och lägger ut mässkonceptet till försäljning. Mässan har haft ett par svåra år, mässverksamhet är viktig men det är inte viktigt att det är staden som äger mässkonceptet, sa Karin Wanngård (S), styrelseordförande i Stockholmsmässan, till DN i höstas.

I februari tillsattes därför Staffan Ingvarsson som ny vd för Stockholmsmässan, med uppdraget att transformera bolaget. Försäljningen ska dock inte påverka mässorna de närmsta åren, utan pågå i befintliga lokaler fram till årsskiftet 2028/2029.

Impact Loop har sökt Monika Johannesen Widholm.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.