I SAMARBETE MED D-CONGRESS OCH SVENSK HANDEL

De kan vinna pris som Årets Impact-Innovatör på D-Congress

Jimmy Heibert, vd och grundare av Plick, Eva Karlsson, vd för Houdini Sportswear och Sebastian Rudenstam, vd och grundare av Beleco.

Nu avslöjar vi finalisterna till det nyinstiftade priset Årets Impact-Innovatör på e-handelseventet D-Congress.

Det kryllar av nya, innovativa och hållbara idéer inom handeln. Det handlar om allt från cirkulära affärsidéer till hållbara materialval och fossilfria leveranser.

Därför är Innovation for Impact temat för årets e-handelsevent D-Congress, som anordnas av branschorganisationen Svensk Handel i Göteborg den 6-7 mars.

Nu har Impact Loop och Svensk Handel gått ihop för att dela ut Årets Impact-innovatör, ett specialpris av det årliga D-Award som delas ut på galan som sker i samband med eventet.

Nomineringarna har strömmat in och juryn för detta specialpris, bestående av Per Ljungberg och Magnus Nikkanen, Svensk Handel, Josephine Darlington, ASTER (Alliance for Sustainable E-commerce) och Camilla Bergman, Impact Loop, har haft ett tufft jobb.

“Det har varit en stor utmaning att bara utse tre nominerade. De tre vi till slut fastnade för är med och formar framtiden för vår bransch, och bevisar att affärer kan gå hand i hand med positiv samhällspåverkan. Det är en ära att lyfta fram dessa pionjärer som inte bara föreställer sig en bättre värld utan aktivt driver på för att skapa den”, säger Per Ljungberg, innovationschef på Svensk Handel och ansvarig för D-Congress.

De tre finalisterna är:

Plick

Juryns nominering: Med en kaxig stil som sticker ut och genom att ständigt ha sin målgrupp – unga vuxna – för ögonen, inspirerar Plick den yngre generationen till att shoppa second hand. Inte bara är det bättre för klimatet, Plick visar att begagnat kan vara både kul och hjälpa en kräsen kund till en egen stil!

Houdini Sportswear

Juryns nominering: Med sitt banbrytande arbete inom hållbara och tekniskt avancerade kläder utmärker sig Houdini med sitt oöverträffade engagemang för att bli en positiv och regenerativ kraft för samhället och planeten. Nya Houdini Circle samlar alla plagg på ett och samma ställe på det sätt som passar varje kund – köpa nytt, i andra hand, hyra eller prenumera.

Beleco

Att framgångsrikt jobba för att ändra möbelindustrin från linjär till cirkulär är imponerande nog. Men med ny innovation och teknik har Beleco gått från att hyra ut möbler till att också låta kunderna få full kontroll över företagets möbler, utrustning och klimatpåverkan. Det kallar vi evolution!

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.