IMPACT LOOP COMMUNITY

Heart Aerospace operativa chef lämnar: "Passande läge"

Sofia Graflund. Foto: Pressbild.

Göteborgsbaserade Heart Aerospace, som tillverkar elhybrid-flygplan, tog i februari in 1,1 miljarder kronor i kapital. Nu väljer bolagets operativa chef Sofia Graflund att lämna.

Redaktör och reporter

"Jag är så tacksam för allt vi har åstadkommit", skriver Sofia Graflund i ett inlägg på Linkedin, där hon berättar att det är hennes sista dag på Heart Aerospace.

När Impact Loop når henne utvecklar hon resonemanget. Bolaget, som i februari tog in kapital från bland annat Norrsken VC, EQT Ventures och Breakthrough Energy Ventures, ska växa kraftigt vilket kräver mer närvaro i Göteborg.

"Hade jag fortsatt hade det krävts en betydligt större närvaro från mig på plats i Göteborg och det får jag inte ihop med mitt privatliv med familj och mitt boende i Stockholm. Det känns som ett passande läge när bolaget fyllde på kassan med en stor B-runda på över en miljard. Nu får de gott om tid att ta in nya medlemmar i teamet inför C-rundan", säger hon.

Hur summerar du tiden på Heart Aerospace?

"Fantastisk! Det har varit lärorikt och spännande att vara en del av den utvecklingen som sker. Vi har börjat arbetet med att transformera hela flygplansindustrin. Jag är otroligt glad över den här tiden".

Du har även jobbat på Northvolt, ett annat stort och hett bolag i impact-världen. Vad ska du göra härnäst?

"Det är ännu inte helt klart - jag får återkomma om det!".

"Ett privilegium"

Heart Aerospace kommenterar nyheten i ett mejl till Impact Loop.

"Det har varit ett privilegium att få arbeta med Sofia, hennes energi och ledarskap har varit en enorm tillgång för Heart Aerospace. Vi kommer att sakna henne och önskar henne all lycka på hennes nästa äventyr", skriver bolagets kommunikationschef Christina Zander.

Spännande huvudbry

Sofia Graflund har haft rollen på i två och ett halvt år. I en tidigare längre intervju med Impact Loop från i höstas reflekterade Sofia Graflund bland annat över utmaningarna som finns när man utvecklar någonting helt nytt.

"Det finns idag inga konventionella certifierade leverantörer för exempelvis elektriska motorer av den här storleken vi behöver, eller för ett batteripack på fem ton. Mitt stora huvudbry är att identifiera och få ombord långsiktiga partners runt om i världen med samma vision, och som vill göra det här i samma tempo som vi. Det är ett huvudbry, men samtidigt väldigt spännande." sa hon då.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.