Ny på jobbet

Proptech-bolaget tog in 25 miljoner – nu blir SaaS-profilen ny ordförande

Pelle Tunell, Anders Frankel och John Sjulander. Foto: Plant.

Proptechbolaget Plant tar in ett tungt namn som ny styrelseordförande. Anders Frankel är bland annat grundare av mjukvarujätten Apsis och tidigare styrelseordförande för Position Green. “Det är rätt läge för mig att komma in”, säger han till Impact Loop.

Redaktör och reporter

Som grundare av Apsis är Anders Frankel välkänd inom teknik- och mjukvarubranschen och de senaste åren har han jobbat med att internationalisera och expandera svenska impact- och SaaS-bolag, både i sin tidigare roll som ordförande i Position Green och som investerare i egna bolaget Good Investments. Nu blir han styrelseordförande i Plant, som bygger en 3D-plattform där bygg- och fastighetsbolag i sina projekt kan få fram exakta klimatberäkningar.

“Jag har länge varit imponerad av vad Plant har byggt upp, och det är inte bara idén som är bra, jag har även pratat med kunder som är imponerade av vad Plant levererar. När bolaget nu tagit in en större runda känns det som rätt läge för mig att komma in och bidra”, säger Anders Frankel till Impact Loop.

Vad blir din roll?

“Styrelseordförande kan innebära många olika saker beroende på bolaget. Men att ha någon nära ledningen och entreprenörerna som har gjort resan tidigare, det är den rollen jag kommer ha i det här fallet."

Apsis nådde en omsättning på över 300 miljoner kronor, innan han lämnade rollen som vd 2017. 2021 lämnade han bolaget helt.

“I mitt fall startade jag Apsis helt själv och byggde bolag, den erfarenheten kan jag bidra med. Att få in rätt människor, och få dem att bidra på bästa sätt. Vilka krav ställer du på människor som du rekryterar? Hur utvecklar du människor? När rekryterar du internt? Sådana frågor”, säger Anders Frankel.

Planen framåt för bolaget är växa sig större och ta sig vidare utomlands.

"Att få med Anders som styrelseordförande kommer bli en enorm tillgång för Plant. Hans expertis och strategiska tänkande kommer att vara avgörande när vi nu tar sikte på nya höjder och fortsätter att driva på digitalisering och hållbarhet inom flera sektorer. Anders erfarenhet av att bygga upp företag och hans internationella perspektiv är precis vad vi behöver för att fortsätta växa." säger Pelle Tunell, medgrundare och VD för Plant,

Är delägare

Faktum är att Anders Frankel var med och investerade i Plant, i den senaste kapitalrundan om 25 miljoner kronor, som Impact Loop tidigare rapporterat om, vilket även gör honom till delägare i bolaget.

Bland andra bolag han investerat i finns Southern Lights, Hemma, Bintel och Mylla.

När han nu blir ordförande så ersätter han John Sjulander på posten. John Sjulander är bror till Pelle Tunell och medgrundare till Plant.

Plant grundades 2017 har de senaste fyra åren dubblerat både omsättning och personalstyrka varje år. 2022 omsatte bolaget cirka 8,6 miljoner kronor, jämfört med 4,2 miljoner föregående år. Siffrorna för 2023 är de ännu inte redo att gå ut med. Just nu har bolaget 25 anställda.

Dela artikeln:

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fortsätt läsa – kom in i loopen!

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Knyt värdefulla kontakter på våra meetups
  • För entreprenörer: kurerade tips på finansiering att söka
  • För investerare: Sveriges enda nyhetsbrev för impact-investerare
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.