Sommardeal! ☀️ Läs gratis hela sommaren när du skaffar ett medlemskap.
Vi kör!
Impact Loop avslöjar

Från Röhnisch till Polestar – de hakar på Harald Mix och H&Ms hemliga bolag

Grafik: Diana Demin, Impact Loop.

I morse avslöjade Impact Loop att HMVX, det hemliga bolag som Harald Mix bolag Vargas dragit igång med H&M, fyller på med nya miljoner och värvar Polestar-chef. Nu kan vi avslöja flera, spännande personer som hoppar på bolaget.

Redaktör

Det är inte mycket som hittills kommit fram om vad bolaget HMVX, som Harald Mix och Carl-Erik Lagercrantz via sitt investeringsbolag Vargas dragit igång tillsammans med modejätten H&M, faktiskt ska göra. 

Enligt verksamhetsbeskrivningen skulle bolaget "planera och förbereda, samt genomföra studier för att utvärdera ett potentiellt framtida arbete med cirkularitet i textilsektorn".

I samband med uppstarten tog man också in totalt 90 miljoner kronor i kapital i två omgångar. Och tidigare idag kunde Impact Loop avslöja att man tagit in ytterligare 30 miljoner i kapital från huvudägarna, till en värdering på 104,3 miljoner kronor.

Vargas själva är förtegna men skickade ändå följande kommentar till Impact Loop efter morgonens avslöjande:

"HMVX har finansierats av Vargas och H&M-gruppen med syftet att möjliggöra gemensamma projekt mellan de två organisationerna som kan bidra till att accelerera omställningen till ett mer hållbart samhälle. Vi planerar att återkomma med mer detaljer kring samarbetet längre fram."

Hela listan – många spännande namn

Men nu kan Impact Loop berätta om flera spännande namn som valt att hoppa på satsningen.

För det första har man tagit in Polestars tidigare operativa chef Dennis Nobelius, som förra året lämnade elbilsbolaget för att bli vd för en ny, hemlig startup. På Linkedin har han varit i så kallad "stealth mode", vilket man brukar skriva när man är på gång med ett nytt bolag. 

Dennis Nobelius har fått 2,5 procent i det nya bolaget, vilket gör honom till den tredje största ägaren efter Vargas och H&M.

På nya ägarlistan syns även Susanna Campbell, som också är ordförande i styrelsen i det nya bolaget. Som både investerare och styrelseproffs sitter hon med i styrelsen i bolag som H2 Green Steel, Northvolt och Kinnevik. 

Ett annat intressant namn i ägarlistan är Emma Stjernlöf, som tidigare var vd för klädmärket Röhnisch men som lämnade i somras för nya utmaningar. På Linkedin skriver hon att hon jobbar med "Brand and Communications Strategy (Stealth Mode)".

Ytterligare en som verkar i stealth mode är Charlotte Möller, som fram till maj förra året hade rollen som affärsutvecklingschef på Harald Mix riskkapitalbolag Altor. Innan dess var hon tillväxtchef på Acne Studios. 

Även styrelseproffset Mia Hemmingson, som tidigare var vd för modemärket Rodebjer och som sitter i styrelsen i H&M-backade Renewcell, är med på ägarlistan. 

En annan är Nicolina Kindblom, Senior Legal Councel på den Harald Mix-backade batterifabriken Northvolt. Tidigare har hon jobbat med juridik på bland annat Spotify och riskkapitalbolaget EQT Group. 

Även David Persson, som är Senior Associate på Harald Mix riskkapitalbolag Altor (som har bolag som H2 Green Steel, Aira och Svea Solar i portföljen) står med på listan. 

Ett annat intressant namn är Paul Hastings, som är CFO på det Volvo-ägda Göteborgsbolaget Zenseact. På Linkedin beskriver han sig själv som en thought leader inom SaaS, mjukvara och datadrivna affärsmodeller. 

Slutligen är Christer Johansson med på ägarlistan. Det är ett vanligt namn och vi vet inte med säkerhet om det är Northvolt-veteranen tillika finansdirektören på bilservicekedjan Mekonomens ägarbolag Meko det gäller. Men det kan vara det. (Christer, är det du?!)

Dela artikeln:

Läs gratis hela sommaren!*

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis!)
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
*Gäller nya prenumeranter. Du läser helt gratis t.o.m 31 juli 2024 – därefter förnyas din valda prenumeration till ordinarie pris såvida du inte sagt upp den innan.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Läs gratis hela sommaren!*

  • Håll dig i loopen med vårt dagliga nyhetsbrev (gratis)!
  • Full tillgång till daglig kvalitetsjournalistik med allt du behöver veta inom impact
  • Affärsnätverk för entreprenörer och investerare med månatliga meetups
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
*Gäller nya prenumeranter. Du läser helt gratis t.o.m 31 juli 2024 – därefter förnyas din valda prenumeration till ordinarie pris såvida du inte sagt upp den innan.